U istrazi utvrđeno da je ročnik Ardijan Jupa počinio samubojstvo

ISTRAŽNI sudac Županijskog suda u Koprivnici utvrdio je da je devetnaestogodišnji ročni vojnik Ardijan Jupa počinio samoubojstvo u koprivničkoj vojarni u prostoriji koju koriste razvodnici straže, priopćila je danas Služba za odnose s javnošću i informiranje Ministarstva obrane (MORH).

Ročnik Ardijan Jupa počinio je samoubojstvo 3. ožujka u koprivničkoj vojarni ´Ban Krsto Frankopan´.

Kriminalistička vojna policija provodi daljnje policijske izvide vezane za utvrđivanje svih relevantnih činjenica o tom tragičnom događaju, navodi se u priopćenju.

Nakon provedene istrage bit će napravljeno zasebno izvješće, koje će biti dostavljeno nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Koprivnici zajedno sa svom prikupljenom dokumentacijom i obavijestima do kojih se došlo tijekom kriminalističke obrade, navodi MORH u priopćenju.

Još do jučer sa sigurnošću se nije moglo tvrditi da je ročnik počinio samoubojstvo.

Ministrica obrane Željka Antunović jučer je novinarima izjavila da se ´ne može odabaciti mogućnost da se radi o nesretnom slučaju´, ali da se moraju pričekati analize stručnjaka.

Osvrnula se i na tvrdnje o navodnom maltretiranju i zlostavljanju ročnika, rekavši kako u vojsci postoje i takvi slučajevi, ali da je u interesu istrage da se o tome ne govori.

Pročitajte više