U Istri umrla jedna osoba, među zaraženima dijete (8) i trudnica

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

NOVIH 65 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istarskoj županiji u protekla 24 sata, a u pulskoj bolnici umrla je 62-godišnja osoba pozitivna na covid-19 s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u ponedjeljak istarski stožer civilne zaštite.  

Prvi je to ponedjeljak od početka pandemije u kojem su brojke novozaraženih u Istri dvoznamenkaste i toliko visoke, a tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 216 uzoraka od kojih je 65 bilo pozitivno na covid-19. U međuvremenu od jučer se oporavilo 90 osoba, a u samoizolaciji ih je 1075.

U pulskoj Općoj bolnici na liječenju je 45 pacijenata, od kojih je 36 na Odjelu za infektologiju i devet u respiracijskom centru. Među pacijentima su i osmogodišnje dijete te jedna trudnica, koji nisu na respiratoru. 

Jučer je u pulskoj bolnici umrla 62-godišnja osoba pozitivna na covid-19 s pridruženim kroničnim bolestima. 

"Istra dijeli sudbinu cijelog okruženja jer nije izolirani otok"

Načelnik istarskog stožera civilne zaštite Dino Kozlevac istaknuo je da "Istra dijeli sudbinu cijelog okruženja jer nije izolirani otok".

"Situacija nas zabrinjava pa s obzirom na trenutno pogoršanu epidemiološku situaciju pozivamo sve gradove i općine na području Istarske županije te sve organizatore javnih i društvenih događaja, manifestacija i tzv. evenata da se suzdrže od organizacije gdje se okuplja veći broj osoba, a osobito u zatvorenom prostoru, bez obzira na uporabu EU digitalnih covid-potvrda i propisanih epidemioloških mjera", poručio je načelnik Kozlevac.

Iz Stožera pozivaju sve zainteresirane odrasle osobe koje se nisu cijepile da se dođu cijepiti bez dogovorenog termina u gotovo svim istarskim gradovima, uz napomenu da se mogu cijepiti samo osobe koje to do sada nisu učinile, a na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu i iskaznicu zdravstvenog osiguranja.

Pročitajte više