KORONAVIRUS

U Italiji u jednom danu umrlo 662 ljudi, zabilježena 6153 nova slučaja zaraze

Foto: EPA

U ITALIJI je u 24 sata umrlo 662 ljudi. Zabilježena su 6153 nova slučaja. Ukupno je u toj zemlji umrlo 8165 ljudi. 

Nakon što je četiri dana padao broj zaraženih, danas je opet u porastu.

Ukupno se zasad oporavila 10.361 zaražena osoba te je trenutno aktivno 62.013 slučajeva. U kritičnom je stanju 3612 ljudi.

"U Italiji je ukupno zabilježeno 80.539 slučajeva koronavirusa. U posljednja 24 sata zabilježena su 6153 nova slučaja. U posljednja 24 sata preminulo je 662 ljudi. Ukupno je preminulo 8165 ljudi”, rekli su na presici talijanskog civilnog stožera.

Razmjeri epidemije u Italiji su najgori u svijetu. Samo u Lombardiji, u kojoj je najgore stanje, zabilježena su 2543 nova slučaja u zadnja 24 sata, a preminulo je još 387 ljudi.

"Nažalost, brojke nisu baš lijepe, broj zaraženih se povećao malo previše u odnosu na protekle dane. Imamo više od 2500 novih infekcija", rekao je predsjednik Lombardije Attilio Fontana.

"Moramo procijeniti radi li se o nečemu izvanrednom ili je u pitanju trend u porastu, što nikako ne bi bilo dobro za nas", dodao je i iskazao zabrinutost:

"Osobno sam zabrinut. Ne znam je li ovo novi vrhunac. Svjetska zdravstvena organizacija i naše institucije govore što treba raditi, a što ne."

Šef stožera nema koronavirus

Šef talijanske civilne zaštite Angelo Borelli i glavni čovjek u borbi protiv koronavirusa jučer nije bio na konferenciji za medije jer je imao temperaturu, a danas je objavljeno da je negativan na koronavirus.

Borrelli je od srijede u karanteni zbog povišene temperature i pati od blažeg oblika gripe, no radi od kuće i u stalnom je kontaktu s kriznom jedinicom agencije.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više