U Južnoj Koreji srušio se balistički projektil. "Stanovnici su bili u panici"

Screenshot: Twitter

NEUSPJEŠNO ispaljivanje balističke rakete izazvalo je paniku u inače mirnom gradu u Južnoj Koreji nakon što je projektil pao na zemlju i izazvao veći požar, priopćili su danas dužnosnici.

Južnokorejska vojska sinoć je ispalila balističku raketu kratkog dometa Hyunmoo-2, koja je zbog neispravnosti pala ubrzo nakon lansiranja. Pri padu se zapalilo raketno gorivo, ali kapsula nije eksplodirala, rekao je predstavnik južnokorejske vojske za novinsku agenciju Yonhap.

 

Seul i Washington proveli su višestruke zajedničke vježbe u sklopu kojih su, uz ostalo, ispaljene rakete, kao odgovor na sjevernokorejsko lansiranje balističke rakete srednjeg dometa, koja je u utorak preletjela Japan.

"Nismo dobili nikakvo upozorenje"

Slike koje su se širile društvenim mrežama, a čiju autentičnost AFP nije mogao potvrditi, prikazivale su narančastu vatrenu kuglu, za koju su korisnici tvrdili da je lokalizirana u blizini zračne baze Gangneung na istočno obali zemlje.

"Brojni stanovnici u panici su zvali gradsku upravu", izvijestio je dužnosnica gradske uprave Gangneunga. "U početku nismo znali što se događa jer od vojske nismo primili nikakvo upozorenje da se odvijaju takve vježbe", dodala je, želeći ostati anonimna.

Glavni stožer južnokorejske vojske izvijestio je da nije bilo žrtava te da istražuje uzroke neuspješnoga lansiranja.

Pročitajte više

 

Pročitajte više