U kamionu u Velikoj Britaniji nađeno 15 migranata, uhićeni su

Screenshot: Twitter/@BeebJournalist

BRITANSKA policija uhitila je petnaest muškaraca pod sumnjom da su na nezakonit način pokušali ući u Veliku Britaniju nakon što su ih pronašli skrivene u stražnjem dijelu kamiona.

Vozač, muškarac porijeklom iz Irske, osumnjičen je za pomaganje pri ilegalnom ulasku u zemlju. Policija je migrante našla jučer navečer u blizini Chippenhama, Wiltshire, nakon dojave građanina koji je alarmirao policiju oko 20:30 sati po lokalnom vremenu.

Svi su bili u dobrom zdravstvenom stanju

Na mjesto događaja odmah je pozvana hitna pomoć i liječnici su utvrdili kako je 14 muškaraca, za koje se vjeruje da su stari između 16 i 30 godina, u dobrom zdravstvenom stanju. Jedan muškarac je iz predostrožnosti odvezen u bolnicu Swindon, no kasnije je vraćen u pritvor, piše BBC.

"Policija je stigla na mjesto događaja i locirala 15 ljudi u stražnjem dijelu vozila. U ovoj ranoj fazi naše istrage, vjerujemo da su stariji od 16 godina. Priveli smo 14 muškaraca, a jedna osoba je odvedena u bolnicu na daljnji liječnički pregled. Dodatno, uhitili smo jednu mušku osobu, u pedesetim godinama života, pod sumnjom da je pomagala u ilegalnom ulasku", priopćili su iz policije.

"Kolege iz hitne pomoći i vatrogasne službe prisustvovali su mjestu događaja i obavili početne medicinske preglede", dodali su.

Pročitajte više