U Karlovcu na snazi redovna obrana od poplave

Foto: FaH

SVI vodostaji rijeke Kupe uzvodno od Karlovca od noćas su u laganom padu, no još se bilježi porast u Karlovcu i prigradskom naselju Brodarcima te je u gradu od jutros na snazi redovna obrana od poplave, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite u petak.

Vodostaj Kupe u Karlovcu jutros u 7 sati je bio +702 cm uz porast od 5 cm, stoga je od 7 sati na snazi mjera redovne obrane od poplave. Prema prognozi Hrvatskih voda, vodostaj u Karlovcu tijekom dana bi trebao doseći 750 cm. Na tom području su zatvorene pojedine ceste, a promet teče alternativnim pravcima.

Sinoć je održana još jedna sjednica Stožera civilne zaštite grada Karlovca. Dodatno je jučer napunjeno 2500 vreća s pijeskom koje su podijeljene mjesnim odborima, podsjeća se.

Članovi stožera su u kontinuiranom kontaktu s predstavnicima mjesnih odbora i gradskih četvrti, odnosno povjerenicima civilne zaštite, na područjima ugroženim od poplava, prate situaciju i međusobno koordiniraju daljnje aktivnosti, dodaje se u priopćenju. Sve operativne snage i komunalne službe su i dalje na terenu te u pripravnom stanju kako bi odmah reagirale.

Pročitajte više