U Kaštelima izgorio Mercedes brata člana splitske mafije koja se nagodila s USKOK-om

Foto: Cropix

U KAŠTELIMA je sinoć izgorio Mercedes koji koristi brat Duje Pivčevića, člana zločinačke organizacije Željka Rajića, koji se nagodio s USKOK-om na 11 godina zatvora. U ovom trenutku još nije poznat uzrok požara, to bi trebala utvrditi ekipa za očevide Policijske uprave splitsko-dalmatinske, piše Dalmatinski portal.

 

Pivčević je bio optužen da je za 40 tisuća eura naručio likvidaciju Joze Čabraje, koji je 2014. godine ubio njegovog prijatelja Marina Matijaša. Čabraja je izrešetan u sačekuši na parkingu u Kaštelima, ali se izvukao. Poslije je još gore stradao u obračunu u kojem je ubijen Marijo Boljat zvani Pajkić.

Nagodba splitske mafije s USKOK-om

Čabraja je nedavno nepravomoćno osuđen na 14 godina zatvora zbog ubojstva Matijaša, no nije se pojavio na presudi, a nije ni pronađen na kućnoj adresi pa je za njim raspisana potraga.

Osim Pivčevića, s USKOK-om se nagodilo još nekoliko članova Rajićeve organizacije. Jedan je umro, drugi je ubijen, pa je na optuženičkoj klupi preostalo njih šestero i svi se brane sa slobode osim Liridona Berishe, koji služi kaznu za ubojstvo Ante Prnjaka na TTTS-u.

Iz PU splitsko-dalmatinske predvečer su rekli da je dovršen očevid te da je utvrđeno da je požar namjerno izazvan. U tijeku je kriminalističko istraživanje, dodaju.

Pročitajte više