Gradonačelnik u Kaštelima svečano pustio u rad pokazivač brzine na cesti

Foto: Grad Kaštela

Jučer je u Kaštel Sućurcu svečano puštena u rad nova prometna signalizacija.

Signalizaciju je u rad pustio gradonačelnik Denis Ivanović. Radi se o LED ekranu s pokazivačem brzine koji je postavljen na prometnoj traci u smjeru Trogira.

"Suradnjom Grada, Cemexa i Službe prometne policije PUSD, a sve zahvaljujući inicijativi sugrađana istočnog dijela Kaštel Sućurca nakon održanih susreta s građanima, danas je u rad pušten pokazivač brzine s radarskim mjerenjem u LED izvedbi kako bismo poboljšali razinu sigurnosti odvijanja motornog i pješačkog prometa na ovoj dionici.

Ono što nama, kao Gradu, ostaje i što ćemo kroz mjesec dana pokrenuti, rekonstrukcija je i zadnjeg dijela Tuđmanove ceste na ovoj dionici kojom će se osigurati obostrani nogostup, izmjena instalacija i novi asfalt.

U neposrednoj blizini postavit će se i kamera za mjerenje brzine, a plan ih je postaviti i na nekoliko lokacija duž Ceste dr. Franje Tuđmana kao i na državnoj cesti D8.

Grad će narednih dana pokrenuti nabavu za nabavku mjerača brzine tako da ćemo dodatno pokušati zaštititi sve sudionike u prometu.

Ukupna vrijednost projekta je 5350 eura, a financirali su ga zajednički Grad Kaštela i Cemex", objavio je gradonačelnik na svojoj Facebook stranici.

[UNAPRIJEĐENA PROMETNA REGULACIJA NA ISTOKU SUĆURCA] Suradnjom Grada, Cemexa i Službe prometne policije PUSD, a sve...

Objavljuje Denis IvanovićČetvrtak, 5. listopada 2023.

Pročitajte više