U KBC Split zaražena pacijentica s dijalize i jedna djelatnica

Foto:: Ivo Cagalj/PIXSELL

IZ KBC Split oglasili su se o slučaju koronavirusa na hemodijalizi.

Priopćenje ravnatelja Julija Meštrovića prenosimo u cijelosti.

"Dana 25.03. utvrđen je pozitivan nalaz testa na COVID-19 u bolesnice na programu dijalize, koja je dijalizirana dan ranije. Odmah po spoznaji o nalazu obaviještena je epidemiološka služba koja je napravila izvid. Izdvojila je osoblje koje je bilo u kontaktu s oboljelom. Svi djelatnici, kao i sama bolesnica, nosili su propisanu osobnu zaštitnu opremu", izvijestio je ravnatelj.

Dodaje i kako su djelatnici koji su bili u kontaktu s osobom koja je zaražena u samoizolaciji.

"Djelatnici koji su bili u neposrednom kontaktu upućeni su u samoizolaciju. Proveden je odmah postupak dezinfekcije cijelog prostora dijalize. Večernja smjena dijalize odgođena je dva sata i od danas rad u dijalizi je u potpunosti normaliziran s redovitim brojem djelatnika i zamjenskim timom liječnika."

Zaražena i jedna djelatnica

Ravnatelj se ubrzo oglasio i o zaraženoj djelatnici. I to priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Kao što je već jutros objavljeno, jedna djelatnica KBC-a Split ima pozitivan nalaz na COVID-19. Djelatnici Zavoda za nuklearnu medicinu, na kojem je zaposlena ta djelatnica, su u samoizolaciji. Epidemiološka služba je provela izvid osoblja, a također je dezinficirala prostore Zavoda. Svi bolesnici koji su imali zakazan termin za uzimanje krvi su upućeni i obrađeni u bolničkom laboratoriju.

Na mrežnoj stranici KBC-a Split, kao i na ulazu u Zavod za nuklearnu medicinu, objavljeni su telefonski brojevi specijalista Zavoda za nuklearnu medicinu koji će za pojedine dane u tjednu biti zaduženi za kontakt s bolesnicima zbog uputa i savjeta. Bolesnici se za početnu informaciju također mogu se javiti na broj 0996730303 ili poslati poruku na nuklearna@kbsplit.hr", izvijestio je.

 

Pročitajte više