U KBC-u Osijek obavljena prva mehanička trombektomija na ženi s moždanim udarom

Foto: KBC Osijek

DOBRA vijest stiže iz osječke bolnice gdje je jučer obavljena prva mehanička trombektomija na pacijentici s dijagnozom moždanog udara.

Mehanička trombektomija je u svjetske smjernice za liječenje moždanog udara uvedena 2015. godine, od kada se provodi u specijaliziranim centrima za liječenje moždanog udara. Metoda omogućava mehaničko vađenje ugruška iz zatvorene krvne žile, čime se ponovno osigurava dotok krvi i svih potrebnih hranjivih sastojaka u odgovarajuće dijelove mozga.

Vijest je KBC Osijek objavio na službenoj Facebook stranici, a objavu prenosimo u cijelosti.

"S iznimnim zadovoljstvom i ponosom objavljujemo da je jučer obavljena prva mehanička trombektomija na području Slavonije i Baranje kod pacijentice s dijagnozom moždanog udara. Postupak je obavio tim intervencijskih radiologa KBC-a Osijek, dr. Šarić, dr. Turk i dr. Kopačin. 

KBC Osijek kao regionalni centar planira pokriti područje od 5 slavonskih županija i 9 bolnica te tako pružiti ovu vrhunsku uslugu za stanovnike Istočne Hrvatske. Zahvaljujemo prof. Marku Radošu i njegovom timu na pruženoj edukaciji te na dragocjenim savjetima prilikom ovog postupka. 

Ponosni smo na ostatak tima, slavonsko-brodske neurologe koji su pripremili pacijenticu, naše neurologe intenziviste za postoperativnu skrb, anesteziologe i tehničare koji su vodili anesteziju te prvostupnike medicinske radiologije i instrumentarke koji su bili dio intervencijskog tima."

Sa iznimnim zadovoljstvom i ponosom objavljujemo da je jučer obavljena prva mehanička trombektomija na području...

Objavljuje Klinički bolnički centar OsijekNedjelja, 22. studenoga 2020.

Pročitajte više