U Kini 46 novih slučajeva zaraze, mjere ograničavanja kretanja se postupno ukidaju

Ilustracija: EPA

KINA je danas izvijestila da je u zemlji zabilježeno 46 novih slučajeva oboljelih od covida-19, nekoliko više u odnosu na dan prije, dok vlasti uz ublažavanje restrikcija istodobno pokušavaju spriječiti drugi val epidemije čiji su izvor asimptomatski i uvezeni slučajevi zaraze.

U 42 slučaja radilo se o putnicima koji su došli iz inozemstva

Nacionalno zdravstveno povjerenstvo izvijestilo je da se u 42 slučaja radilo o putnicima koji su pristigli iz inozemstva.

U priopćenju se dodaje da su otkrivena nova 34 asimptomatska slučaja, što predstavlja manji broj u odnosu na dan ranije, kad je otkriveno 47 kliconoša.

U Kini su do sada zaražene ukupno 81.953 osobe

U Kini su do sada zaražene ukupno 81.953 osobe, a u prethodna 24 sata preminule su tri osobe pa je ukupni broj preminulih sada 3339.

Stroge mjere karantene od siječnja su suzbile epidemiju, no vlasti strahuju od novog vala potaknutog dolaskom zaraženih i oboljelih putnika iz inozemstva te kliconoša u zemlji - zaraženih osoba koje nemaju simptoma pa ih se može otkriti jedino testiranjem populacije.

U pokrajini Hubei sedam dana zaredom nema novih slučajeva bolesti

U posljednje vrijeme uvezeni se slučajevi odnose na kineske putnike iz Rusije, u kojoj se bilježi porast broja zaraženih i oboljelih.

U pokrajini Hubei, iz koje je krenula pandemija, sedam dana zaredom nema novih slučajeva bolesti.

Od izbijanja epidemije u glavnom gradu te pokrajine Wuhanu koronavirus je širom svijeta zarazio 1,7 milijuna ljudi i usmrtio više od 100.000.

Pročitajte više