U Koprivnici tri nova slučaja zaraze, umrle dvije osobe

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ županiji evidentirana su tri nova slučaja koronavirusa, a to je ukupno 68 evidentiranih slučajeva.

"Od 15 uzetih uzoraka, tri osobe su pozitivne. Ukupno 15 osoba je ozdravilo, no od jučer nažalost još dvije osobe su umrle, trenutno u našoj županiji imamo tri umrle osobe", rekla je Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo, prenosi Podravski.

Umrle je ženska osoba 1926. godište i muška osoba 1936. godište. Ženska osoba koja je umrla već je zapravo evidentirana u jučerašnjoj objavi Nacionalnog stožera u 14 sati.

Novi zaraženi su već bili u kontaktu sa zaraženima te sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima su u samoizolaciji.

Trenutno je u bolnici 32 pacijenta, a njih 27 je iz Doma za starije i nemoćne. Osam osoba koje su trenutno u bolnici imaju lagane simptome.

"Osobe su umrle od koronavirusa, no oni su bili teži kronični bolesnici, te su godinama bolovali od teških bolesti i nisu imali teže simptome što se tiče koronavirusa", rekao je Mato Devčić, ravnatelj koprivničke bolnice.

Pročitajte više