LOKALNI IZBORI

U Krapini nema drugog kruga, HDZ-ovac ostaje gradonačelnik

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

DOSADAŠNJI gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, kandidat HDZ-a, ZDS-a, DHSS-a, A-HSS-a i SU-a, osvojio je 59.56 posto glasova birača.

Uz zahvalu biračima te čestitke protukandidatima kojima su neki od građana dali povjerenje, Gregurović je istaknuo da je zadovoljan što su osvojili i većinu u gradskom vijeću.

"Rezultat u prvom krugu od otprilike 60 posto uz šest kandidata, moram priznati da je i mene iznenadio. I lista za gradsko vijeće je osvojila deset od petnaest mandata, što je impresivan rezultat", rekao je Gregurović.

"Spaja nas ljubav prema Krapini"

Podsjetio je da je prvi gradonačelnik u Krapini koji se kandidirao za treći mandat i prvi koji ga je i osvojio te poručio da u budućnosti treba gledati ono što sve kandidate i građane spaja, a ne ono što ih razdvaja.

"Spaja nas ljubav prema Krapini i od danas ponavljam ono što sam i na posljednjim izborima, da treba sljedeće četiri godine ovdje u Krapini biti jedna stranka, a to je Krapina", poručio je novi-stari gradonačelnik. Rekao je i da vjeruje da su građani prepoznali da se u Krapini puno radilo, da se radi i sada te da će se istim tempom nastaviti.

Osvrnuvši se na predizbornu kampanju Gregurović je kazao da se trudio voditi afirmativnu kampanju i prezentirati građanima sve ono što je napravljeno, ali isto tako i sve ono što se namjerava napraviti u narednom razdoblju. Od ostalih kandidata za gradonačelničku poziciju u Krapini najviše je glasova, odnosno 16.99 posto, osvojila kandidatkinja SDP-a i HSU-a Irena Šafranko.

Pročitajte više