U stroju za mljevenje mesa Velje Nevolje pronađen DNK ubijenih ljudi

Kuća u Ritopeku u kojoj je pronađen stroj Foto: M.M./ATAImages/PIXSELL

SRPSKI ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da su nakon vještačenja pripadnici MUP-a i Tužiteljstva za organizirani kriminal definitivno potvrdili da su na stroju za mljevenje mesa, koji je pronađen u kući koja je pripadala klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pronađeni uzorci DNK različitih žrtava.

"Nijedan zločin klana Belivuk-Miljković neće ostati neotkriven. Nakon što smo u kući užasa u Ritopeku pronašli tajnu sobu u kojoj se, osim oružja i eksploziva, nalazio i industrijski stroj za mljevenje mesa, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova i Tužiteljstva za organizirani kriminal definitivno su potvrdili da je stroj sadržavao DNK različitih žrtava", rekao je Vulin, javlja N1.

"Ubojita skupina mučila i ubijala ljude"

Prema njegovim riječima, ta "ubojita skupina" mučila je ljude, ubijala ih je i na kraju je samljela njihove posmrtne ostatke kako bi ih dalje uništavala i rasipala.

Podsjetimo, klan Belivuk-Miljković uhićen je početkom veljače, a krajem travnja u kući u Ritopeku otkrivena je tajna soba koju je koristila ta kriminalna skupina. Tu je pronađena velika količina raznog oružja, ali i ogroman stroj za mljevenje mesa, za koji se sumnja da je korišten za uništavanje tijela žrtava.

> U vikendici Velje Nevolje nađeni bunkeri puni oružja. U njima su likvidirali žrtve?

Sumnja se da je zločinačka organizacija odgovorna za najmanje tri ubojstva, brojna otmice, trgovinu drogom, pranje novca i ilegalno posjedovanje oružja.

Pročitajte više