U Lici izgorio vagon motornog ulja, obustavljen željeznički promet između Zagreba i Splita

VAGON Ininog motornog ulja izgorio je jučer popodne na dionici pruge Zagreb - Split između Lovinca i Medaka u Lici. Čini se da je pukla ambalaža u kojoj je držano ulje. Kapalo je neko vrijeme po tračnicama, a onda je zaiskrilo na kočenju... Vatra je progutala cijeli vagon.

Željeznički promet između sjevera i juga Hrvatske u prekidu je već 24 sata, a kako doznajemo od Branimira Jerneića, direktora HŽ Infrastrukture, vlakove neće pustiti dok se tračnice sasvim ne očište od ulja. Direktor Jerneić nije najzadovoljniji sa izvođačem radova, koji je trebao sutra dovršiti čišćenje pruge. Moguće je da angažiraju drugog izvođača.

Stradala tri vagona i pruga

HŽ Infratruktura je i službeno izvijestila na svojim stranicama o posljednjem incidentu. Požar na vagonu je izbio oko 16.55 sati. Vlak se zaustavio na otvorenoj pruzi u blizini sela Kruškovac. Vlak je tamo zadržan 15 minuta i pregledan. Budući da su utvrdili da požar ne mogu ugasiti, vlak je odvučen u kolodvor Lovinac, kamo je dospio u 17.24 sati. Smješten je na treći kolosjek, pozvani su vatrogasci iz JVP-a Gospić i DVD-a Lovinac. Požar je privremeno ugašen u 19.30 sati. Od 17.24 sati u prekidu je promet svih vlakova. Osim vagona na kojem je izbio požar, u manjoj mjeri oštećeni su i susjedni vagoni.

Putnike voze autobusom

Zbog potebe da se očisti pruga i popravi deformirani drugi kolosjek u kolodvoru Lovinac, pruga je zatvorena do daljnjeg. Putnici na relaciji Gospić - Gračac prevoze se autobusom. Putnici se mole za razumijevanje.

Pročitajte više