U lipnju kreće obnova Doma sportova, u srpnju radovi na izgradnji bazena Špansko

Foto: Grad Zagreb

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je, na obilježavanju Svjetskog dana sporta, najavio da će se krajem lipnja u rebalansu gradskog proračuna iznos za vrhunski sport s 1.3 povećati na 4 milijuna eura, a za zagrebačke sportske saveze s 20 milijuna na 25 milijuna eura. 

"Cilj naše Gradske uprave je sustavno i kontinuirano unaprjeđivanje sustava sporta i rekreacije u Zagrebu, od školskog i rekreativnog do vrhunskog", rekao je Tomašević na obilježavanju Svjetskog dana sporta u Sportskom rekreativnom centru Trnje.

Natječaj za vrhunski sport

Naveo je da su ovaj tjedan raspisali dva natječaja - za sufinanciranje vrhunskog sporta te za pilot-projekte koje će sportski savezi provoditi s učenicama i učenicima u školama.

Javnim natječajem za dodjelu financijske potpore vrhunskom sportu se zagrebačkim sportskim klubovima i savezima osiguravaju dodatna sredstva za podršku vrhunskim sportašima, njihovim trenažnim procesima i natjecanjima. Ukupna vrijednost natječaja je s prošlogodišnjih 1.3 milijuna eura podignuta na 4 milijuna eura, a najveći pojedinačni iznos po projektu ili programu je 700.000 eura. Prijave se podnose do 21. lipnja.

Javnim pozivom za financiranje pilot-projekata u području sporta se zagrebačkim sportskim savezima osiguravaju sredstva za osmišljavanje i provedbu sportskih aktivnosti namijenjenih učenicima koji će se provoditi u školama. Rok za prijave na taj poziv je 30. lipnja. Za Program javnih potreba u sportu financijska sredstva se s 20 milijuna eura, koliko su iznosila prošle godine, povećavaju na 25 milijuna eura ove godine. 

U lipnju kreće obnova Doma sportova, u srpnju počinju radovi na izgradnji bazena Špansko

Tomašević je najavio i da u lipnju kreće obnova Doma sportova, koja se obećavala 20 godina, a u srpnju izgradnja bazena Špansko, prvog bazena na zapadnom dijelu grada.

"Tako da imamo velika ulaganja u sportsku infrastrukturu konačno nakon Univerzijade u Zagrebu", poručio je gradonačelnik.   

Tomašević je rekao i kako žele potaknuti sve građane na rekreativni sport, na redovno vježbanje, jer je to ključno za zdravlje, posebice je za starije ljude ključno kretanje.

Stoga je na obilježavanju Svjetskog dana sporta najavio kampanju SPORT za sve = ZDRAVLJE za sve, kojom se građanke i građane želi osvijestiti o važnosti preuzimanja odgovornosti za vlastito zdravlje kroz redovitu tjelovježbu, sport i rekreaciju.

U sklopu kampanje, uz financijsku podršku Grada, od 15. lipnja do 15. rujna će se na 50-ak lokacija u Zagrebu održavati program Rekreativno ljeto, koji će građanima omogućiti brojne besplatne sadržaje - planinarenje, aerobik, plivanje, nordijsko hodanje, korektivnu gimnastiku, dječje sportske kampove i mnoge druge sadržaje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.