U MAKEDONIJI RANJENA TROJICA POLICAJACA

Trojica makedonskih policajaca ranjena su u srijedu u Skoplju u oružanom napadu, a policija još uvijek nema saznanja o počiniteljima i razlozima napada, objavljeno je u makedonskom glavnom gradu.

Kako se doznaje, jedan od policajaca je u životnoj opasnosti, a u napadu je pogođena i jedna djevojka.

Do incidenta je došlo tijekom jutra u romskom naselju Šuto Orizare, kada su trojica policajaca pokušala privesti jednu osobu osumnjičenu za teške krađe. Na policajce je pucano iz automatskog oružja šri čemu je jedan policajac dobio prostrelne rane u prsima i stomaku i nalazi se u kritičnom stanju, a ostala dvojica ranjena su u ektremitete i izvan su životne opasnosti. U bolnicu je večeras donesena i jedna djevojka koja je ranjena u stomak i vjeruje se da je pogođena u istom napadu, a nakon kirurške intervencije njeno stanje je stabilizirano.

Odmah poslije incidenta policija je blokirala obližnje ceste i u selu Vizbegovu bezuspješno pokušala zaustaviti jedno vozilo bez registarskih tablica. Vozilo je kasnije nađeno, a dvije osobe koje su bile u njemu su pobjegle. U vozilu pronađena je jedna strojnica i 12 punjača za ručni raketni minobacač.

U Kumanovu je tijekom dana pronađena i osoba koja je trebala ujutro biti privedena zbog teške krađe. Provjerava se moguća povezanost te osobe s napadačima na policajce, priopćeno je iz MUP-a Makedonije.



(Hina) xmda ybr

Pročitajte više