U masovnoj grobnici na sjeveru Meksika otkrivena 72 tijela



MEKSIČKA vojska je na jednom ranču na sjeveru zemlje, nakon oružanog sukoba s nekolicinom pripadnika narkokartela, otkrila masovnu grobnicu sa 72 tijela.

Prema izjavama neimenovanog predstavnika meksičke vojske, tijela 58 muškaraca i 14 žena, ubijenih iz vatrenog oružja, nađena su u jami na ranču u blizini grada San Fernanda u pokrajini Tamaulipas. Pronalasku tijela prethodio je oružani obračun između vojske i članova jednog narkokartela, u kojem su poginula četvorica kriminalaca i jedan pripadnik specijalne postrojbe meksičke vojske.

Krvavi obračuni zloglasnih narkokartela Zeta i Zaljev

Jedna ranjena osoba potom je zatražila pomoć od vojske, rekavši da su ranč napali pripadnici narkokartela. Vojska je potom pretragom imanja pronašla 72 tijela, za koja se vjeruje da su žrtve međusobnih obračuna suprotstavljenih narkokartela. Nije poznato koliko dugo se tijela nalaze na ranču, no vojska je potvrdila da je na imanju pronađena i veća količina oružja, streljiva i vojnih uniformi.

Upravo je pokrajina Tamaulipas jedna od onih najviše pogođenih obračunima narkokartela, a međusobno sukobljene kriminalne organizacije pod nazivima "Zeta“ i "Zaljev“ jedne su od najzloglasnijih i najjačih na teritoriju Meksika.

Prema izjavama predstavnika meksičke vojske, ovo je jedna od najvećih masovnih grobnica sa žrtvama obračuna narkobandi na tlu Meksika, nakon one u kojoj je policija u napuštenom rudniku u pokrajini Guerrero u srpnju ove godine pronašla 55 ostataka ljudskih tijela. 
    

Pročitajte više