U Mikronisu rast prodaje 62%

NOTEBOOK centar Mikronis, prva specijalizirana trgovina prijenosnih računala u Hrvatskoj, prošle godine je prodala ukupno 5.157 komada prijenosnih računala, što je rast od čak 62% u odnosu na 2004. godinu. Najveći udio zauzimaju IBM-Lenovo prijenosnici, što nije iznenađenje, obzirom na dugogodišnje partnerstvo s IBM-om, naročito preko sestrinske tvrtke Zel-cos d.o.o. koja je ovlašteni servis za IBM – Lenovo računala i opremu.

Prema neslužbenim podacima u Hrvatskoj je 2005. prodano ukupno 60.700 komada prijenosnika, što je skoro dvostruko više od broja prodanih primjeraka prije dvije godine. Rezultati prodaje su čak i iznad očekivanja, zahvaljujući prije svega povećanoj potražnji za prijenosnicima i činjenici da se prodaja, uz specijalizirane trgovine, proširila i na trgovačke lance i druge kanale maloprodaje.

"Korisnici se sve više odlučuju na kupovinu prijenosnih računala jer im ona omogućuju mobilnost, a nove tehnologije više funkcija i veću prilagodljivost. Danas je relativno jednostavno izabrati prijenosno računalo prema vlastitim potrebama, pa se sve veća važnost pridaje stručnosti, servisu i dodatnim pogodnostima koje korisnik ostvaruje na prodajnom mjestu."  – komentirala je Gordana Puhelek, direktorica tvrtke Mikronis.

U Mikronisu ističu da su u protekloj godini imali rast prihoda gotovo 60 % u odnosu na 2004. što se može objasniti uskom specijalizacijom za taj segment. U konkurenciji petstotinjak tvrtki koje se u Hrvatskoj bave maloprodajom računala, trgovačkih lanaca i drugih maloprodajnih kanala, notebook centar Mikronis prema podacima za 2005. godinu drži gotovo 9% ukupnog tržišta u prodaji prijenosnih računala.

Pročitajte više