U mjestu na Braču tijekom vikenda uginulo 10 mačaka. "Do sada ih je otrovano 30"

Foto: MACE Općine SELCA/Facebook

U Povljima na Braču u zadnja dva tjedna otrovano je 30 mačaka, 10 ih je uginulo u posljednja dva dana. Mještani su pozvali policiju i ukazali im da sumnjaju na jednu osobu, a jutros je o svemu obaviješten i načelnik Općine Selca Ivan Marijančić, piše Dalmatinski portal.

"Čuo sam se s ljudima i udrugama, dogovorili smo protokole za postupanje ako se ovo nastavi. Općina ima ugovor s azilom u Kaštelima o zbrinjavanju uginulih životinja. Neke su pokapane, a neke bačene u kontejner. Svakako bi trebalo uzeti tkivo za toksikološku analizu i odmah pozvati policiju kako bi se sve odradilo po proceduri. 

Ovo je izuzetno opasno, otrov je bačen u javni prostor. Uginulo je 30-ak mačaka, imale su pjenu na ustima, otrovane su 100 posto, u to nema nikakve dvojbe", rekao je načelnik.

Komunalni redar je poslan u kontrolu terena, nije pronađen nikakav otrov.

"To traje 15 dana, sad se intenziviralo"

Ljiljana Šošić brine o mačkama u Povljima i kaže da su stradale i vlasničke mačke. 

"Traje to već nekih petnaest dana, no intenziviralo se ovaj vikend. Žena je došla iz Splita, ima dvor s visokim zidom i našla je uginulu mačku i dva mačića. Znači netko im je bacio preko zida taj otrov. I to je sve bilo friško, vidjelo se po uginuloj mački. 

Mještani sumnjaju na jednu osobu, i njegov otac je radio takve stvari, sve je prijavljeno policiji pa sada čekamo da vidimo što će oni napraviti. Strahujem da će se ovo nastaviti", kaže nam Šošić. 

U Policijskoj upravi su nam potvrdili da su primili obavijest o trovanju mačaka u Povljima i da rade na slučaju.

Pročitajte više