U napadu bespilotne letjelice na sjeverozapadu Pakistana poginulo najmanje osam talibana

NAJMANJE osam talibana je poginulo, a još četvoro ih je ozlijeđeno u najnovijem napadu američke bespilotne letjelice na jedno selo u području Južnog Waziristana na sjeverozapadu Pakistana, prenose lokalni mediji.

Bespilotna letjelica poznata pod nadimkom "trut" ispalila je dva projektila na jednu kuću u selu Karikot u neposrednoj blizini granice sa Afganistanom, za koje se sumnja da služi kao utočište pobunjenim talibanima pod zapovjedištvom vođe Mulla Nazira. Projektili su uništili kuću i jedno vozilo, a talibani su vrlo brzo izolirali područje i poginule i ranjene sklonili na nepoznato mjesto, potvrdili su lokalni dužnosnici.

Današnji je napad 219. po redu u kojem su američke vojne snage koristile bespilotne letjelice, a gađano je upravo teško pristupačno područje Južnog Waziristana za koje međunarodni vojni predstavnici pretpostavljaju da krije na stotine talibanskih grupa blisko povezanih sa Al-Qaidom.

U tim je napadima do sada, uz talibanske pobunjenike, poginuo i veliki broj civila. Pakistanske vlasti i građani žestoko prosvjeduju zbog upotrebe bespilotnih letjelica, no dopisnici inozemnih medija navode kako pakistanski politički vrh, iako se glasno zalaže za prestanak njihove upotrebe, zapravo prešutno odobrava njihove aktivnosti u borbi protiv pobunjenika.

Pročitajte više