U novom EU povjerenstvu i mjesta za predstavnika Bugarske, Rumunjske, a možda i Hrvatske

GLAVNI povjerenik Europske komisije Jose Manuel Barroso najavio je, nakon objave sastava novog povjerenstva na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji, da će u njegovu Povjerenstvu biti mjesta i za predstavnike Bugarske i Rumunjske, a možda i Hrvatske, prenosi u petak u svom prilogu radio Deutsche Welle.

Na pitanje hoće li, s obzirom na proširenje, biti promjena u njegovom povjerenstvu Barroso je odgovorio: "Ne mogu vam sada reći sve odluke koje ćemo donositi u sljedeće dvije, tri godine. Naravno da ćemo mijenjati sastav povjerenstva jer se nadam da ćemo već za mog mandata imati nove članove i naravno da ćemo ostaviti neka područja za predstavnike vlada Bugarske, Rumunjske i možda Hrvatske", prenosi Deutsche Welle.

Glede izbora Finca Olli Rehna na mjesto povjerenika za proširenje, Barroso je na konferenciji izjavio: "Mislim da je on veoma sretan s odgovornošću koja mu je povjerena i da će se veoma dobro baviti i proširenjem i Balkanom. Jer on je odgovoran i za pitanja zapadnog Balkana, to je prioritet ali kada je riječ o proširenju, tu su sada Bugarska i Rumunjska, slijedi Hrvatska a nakon toga, vidjet ćemo što će biti prijedlog obzirom na Tursku". "Nakon toga - vrijeme će pokazati, ali je jasno da neće više biti toliko posla za povjerenika za proširenje kao što je bilo do sada", dodao je Baroso, a prenosi njemačka radio postaja.

Pročitajte više