U očekivanju suđenja: "Zemunci puno toga znaju o ubojstvu Zorana Đinđića"

ISKAZ Miloša Simovića i Sretka Kalinića pred Specijalnim sudom u Beogradu početkom lipnja, nesumnjivo će utjecati na pokretanje istraga vezano za pobunu Jedinice za specijalne operacije i političku pozadinu ubojstva srpskog premijera Zorana Đinđića, kazao je to za srpski Danas specijalni tužitelj za organizirani kriminal Miljko Radisavljević.

On kaže kako su pripadnici tzv. zemunskog klana, koji su u odsustvu pravomoćno osuđeni na po 30 godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu premijera, "mnogo znaju", ali da od njih ovisi što će reći.

Kalinić i Simović će u tijeku suđenja koje će početi 1. lipnja imati pravo predložiti dokaze, postavljati pitanja svjedocima i tražiti eventualno suočavanje. To otvara mogućnost da ponovno iskaze daju Milorad Ulemek Legija, Zvezdan Jovanović, svjedoci suradnici, ali i političari koji se dovode u vezu s ovim slučajevima. "Hoće li netko od njih ponovno dati iskaz ovisi od toga hoće li Simović i Kalinić to tražiti, ali i hoće li predsjedavajući sudskog vijeća prihvatiti njihove prijedloge", kazala je za Danas Radmila Bjeletić, odvjetnica Miloša Simovića.

Sretko Kalinić i Miloš Simović iznijet će svoju obranu u ponovljenom procesu koji im je odobrio sud. Oni su u odsustvu, pošto su bili u bijegu više od sedam godina, osuđeni na po 30 godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu srpskog premijera Zorana Đinđića. Simović je uhićen 10. lipnja prošle godine na graničnom prijelazu između     Hrvatske i Srbije. Dva dana prije toga u Zagrebu je teško ranjen Kalinić, koji je istog dana i uhićen. Srbiji je izručen 25. kolovoza 2010.

Pročitajte više