U Omišu pijani muškarac pucao u zrak i prijetio supruzi, u kući mu našli top

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Omiška policija je od muškarca (67), koji je pod utjecajem alkohola pucao iz vatrenog oružja i prijetio supruzi podnijela nekoliko kaznenih prijava te oduzela pušku, streljivo, kubure pa čak i top, doznaje se u splitskoj policiji.

Krajem prošlog tjedna policija je dobila dojavu o pucnjavi, nakon čega su krenuli u potragu za počiniteljem kojeg su pronašli isti dan, a kako je bio pijan jer mu je izmjereno 2.65 g/kg alkohola, smješten je u posebnu prostoriju do otrježnjenja. Kada se otrijeznio, nad njim je počelo kriminalističko istraživanje tijekom čega su pretražene prostorije koje koristi.

Našli mu hrpu oružja

Policajci su među ostalim tamo pronašli i oduzeli automatsku pušku, četiri pripadajuća spremnika sa 75 komada streljiva, ručno izrađen top u funkciji s barutom, kuglama i kapislama, 19 komada streljiva i dvije kubure.

Osim toga, od 67-godišnjaka je oduzeta i zračna puška s optikom i kutija s dijabolama koje je posjedovao bez dozvole. 

Tijekom istraživanja je utvrđeno da se 26. svibnja nasilnički ponašao prema supruzi, prijetio joj vatrenim oružjem i ispred kuće ispalio nekoliko streljiva u zrak.

Osumnjičeni je time ostvario obilježja kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nedozvoljenog posjedovanja, izrade, nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te prijetnje i nasilja u obitelji, zbog čega je u ponedjeljak nakon dovršenog istraživanja uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Zbog pronađene zračne puške i dijabole, protiv 67-godišnjaka će nadležnom Općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, rekli su u splitskoj policiji.

Pročitajte više