Osijek dobio nove Mercedes buseve kojima se trebaju smanjiti emisije CO2

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

OSJEČKI Gradski prijevoz putnika (GPP) danas je preuzeo šest novih niskopodnih autobusa kojima će unaprijediti sigurnost putnika i značajno smanjiti emisije CO2 te troškove održavanja.

Mercedes Benz autobusi vrijedni 14.8 milijuna kuna unaprijedit će sigurnost i udobnost putnika u gradsko-prigradskom prijevozu te dostupnost svim osobama smanjene pokretljivosti, kažu u gradu.

Direktor GPP-a Dejan Rusmirović rekao je da je 82.8 posto ukupne vrijednosti sufinancirano iz Kohezijskog fonda. Podsjetio je da je u rujnu preuzeto sedam niskopodnih autobusa te je ukupna vrijednost 13 isporučenih vozila veća od 32 milijuna kuna.

Vulin: I ubuduće ćemo nastojati povući što više sredstava kako bi se podigla usluga gradskog prijevoza

Flotu GPP-a čini 46 autobusa čija je sada prosječna starost tri do četiri godine. Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin rekao je da tu neće stati i nastojat će i u buduće povući što više sredstava kako bi podigli kvalitetu usluge gradskog javnog prijevoza koji provodi i projekt rekonstrukcije tramvajskih tračnica.

Zamjenik župana Mato Lukić zadovoljan je što je projekt usklađen s nacionalnom razinom razvoja prometne infrastrukture i s planom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

"Ono što nam je izuzetno važno je sigurnost prometovanja naših sugrađana, a dobili su i veliku udobnost i nadamo se da će nam autobusi služiti što duže", poručio je.

Pročitajte više