U Osijeku nema novozaraženih. Otvorit će se specijalizirani dućani

Foto: Screenshot

NA PODRUČJU Osječko-baranjske županije nema novozaraženih, potvrdio je na današnjoj press konferenciji Stožera civilne zaštite župan Ivan Anušić.

"Za sad imamo dobru situaciju u našoj županiji i zahvaljujem svima onima koji se pridržavaju mjera koje su na snazi. Isto tako apeliram na one koji to ne čine da se počnu pridržavati uputa. Ne treba ići u trgovine i gomilati zalihe jer tako samo širimo paniku. Budite solidarni", rekao je Anušić.

Načelnik stožera dožupan Goran Ivanović rekao je da se na području cijele županije pojačava kontrola poštovanja mjera koje je odredio Nacionalni stožer. Dodao je da se do daljnjega zatvaraju sva dječja igrališta u županiji te da će ona biti ograđena vrpcom i neće se smjeti koristiti.

Na osječkom području uskoro počinje proljetna sjetva, a budući da su trgovine s poljoprivrednom opremom i rezervnim dijelovima za strojeve zatvorene, seljaci bi se mogli naći u problemima.

"Gospodarski subjekti koji su od vitalne važnosti za rad na tom području mogu uz suglasnost gradskih i županijskih stožera otvoriti radnje. Tu se, naravno, ne radi o kafićima i restoranima, nego o specifičnim djelatnostima", rekao je Ivanović.

Predstojnica KBC Osijek Ljiljana Perić rekla je da su svi bolesnici stabilno te da je samo jedan bolesnik težeg stanja. On ima danima već povišenu temperaturu, ali nije na respiratoru te je i njegovo stanje stabilno.

Pročitajte više