U Osječko-baranjskoj županiji umrlo troje, a 16 je novozaraženih

Foto: Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

OD posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrle su tri osobe s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 16 novozaraženih, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Zavodu za javno zdravstvo, u zadnja 24 sata, za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus testirana su 163 uzorka, od kojih je 16 bilo pozitivno. Najviše novozaraženih, njih osam, je iz Osijek te tri iz Našica, dok ostala mjesta imaju manji broj novooboljelih.

U protekla 24 sata umrle su tri osobe pozitivne na koronavirus, u dobi od 71 do 84 godine, priopćio je Stožer.

Na respiratoru 18, na liječenju 111 osoba

Na bolničkom liječenju nalazi se 111 osoba oboljelih od koronavirusa, i to 79 u osječkom KBC-u, od kojih je 18 na respiratoru, dok su u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 32 pacijenta s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 772 osobe. Policijski službenici provjerili su 22 osobe u samoizolaciji i nisu utvrdili kršenje ove mjere.

Obavili su i 157 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu također nije bilo kršenja propisanih mjera, ističu u osječko-baranjskom Stožeru.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više