U Ozlju ubio psa. Ugrozio živote dvoje ljudi, policija mu našla hrpu oružja

Ilustracija: Srecko Niketic/PIXSELL

Ozaljska policija je provela kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjim muškarcem zbog sumnje da je počinio kaznena djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te Ubijanje i mučenje životinja.

Kriminalističkim istraživanje su utvrdili kako je osumnjičeni 67-godišnjak u subotu u šumskom predjelu na području Ozlja, na udaljenosti od oko 100 metara od posljednje obiteljske kuće u naselju, hicem iz vatrenog oružja usmrtio psa u vlasništvo 39-godišnje žene.

39-godišnjakinja se u trenutku usmrćivanja psa nalazila zajedno sa 43-godišnjim muškarcem u neposrednoj blizini psa, na udaljenosti od samo oko 1.5 metara, što znači da je osumnjičenik doveo u opasnost i njihove živote. 

Oduzete mu četiri lovačke puške, lovački pištolj i streljivo

Iz Policijske uprave karlovačke su naveli kako je tijekom kriminalističkog istraživanja provedeno više istražnih radnji. Na temelju naloga Županijskog suda u Karlovcu obavljene su pretrage doma i drugih prostorija koje osumnjičeni muškarac te automobila u njegovom vlasništvu. 

Tako su od osumnjičenika oduzete četiri lovačke puške, lovački pištolj i 758 komada streljiva raznih kalibara koje je legalno posjedovao te 116 komada streljiva za koje nije posjedovao dozvolu. Iz policije su najavili da slijedi sekcija lešine psa u cilju utvrđivanja točnih okolnosti nastanka ovog događaja. 

Protiv osumnjičenog muškarca bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i Ubijanje i mučenje životinja te optužni prijedlog nadležnom sudu sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog nedozvoljenog posjedovanja streljiva.

Pročitajte više