U Pakistanu se na vjerskom skupu okupilo 100.000 muslimana, sad su po cijeloj zemlji

Ilustracija: EPA

OKO 20.000 vjernika koji su unatoč širenju covida-19 sudjelovali na ogromnom muslimanskom skupu u Lahoreu stavljeno je u karantenu, objavile su u nedjelju pakistanske vlasti koje i dalje traže više desetaka tisuća vjernika.

Zbog širenja novog koronavirusa, vlada je zabranila to masovno okupljanje sunitske skupine Tablighi Jamaat, ali njihovi su organizatori zanemarili zabranu te se više od 100.000 osoba iz 70 zemlja okupilo tom prigodom od 10. do 12. ožujka u okolici prijestolnice Punjaba.

Ti vjernici, koje vlasti namjeravaju testirati na koronavirus, raspršili su se po Pakistanu i izvan njegovih granica.

Samo je u Lahoreu 7000 muslimanskih misionara dosada stavljeno u karantenu, dok je drugih 8000 u karanteni u gradu Sindhu, a 5300 u Khyber Pakhtunkhwi, od kojih su neki pozitivni, izjavio je u nedjelju glasnogovornik uprave te regije, prenosi AFP.

Najmanje 154 pripadnika te skupine je do sada testirano u Punjabu i Sindhu i pozitivni su na covid-19, od kojih je najmanje dvoje umrlo nakon sudjelovanja na to masovnom okupljanju, navele su vlasti.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više