U palači Dverce uručeno 57 stipendija Grada Zagreba najboljim srednjoškolcima

NAJBOLJIM zagrebačkim srednjoškolcima danas je uručeno 57 stipendija Grada Zagreba za školsku godinu 2002./2003.

Ove školske godine stipendiju je dobilo 48 gimnazijalaca, šest učenika glazbenih škola i tri učenika strukovnih škola.

´Dosadašnjim učenjem i zalaganjem pokazali ste da želite dati doprinos razvoju Zagreba i Hrvatske. Bez obrazovanja i bez stručnjaka nema budućnosti i zato budite na ponos svom gradu, roditeljima i učiteljima´, poručila je srednjoškolcima zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić na prigodnoj svečanosti u gradskoj palači Dverce.

Visina mjesečne učeničke stipendije je 2207,50 kuna, a taj je iznos 50 posto prosječne neto plaće djelatnika u gospodarstvu Grada Zagreba iz prethodnog mjeseca. Stipendije se dodjeljuju 12 mjeseci, a učenicima će biti uručene retrogradno, počevši od 1. rujna 2002.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i šport Ivica Lazanja je rekao da je Grad Zagreb do sada dodijelio ukupno 1065 stipendija i to 480 stipendija učenicima i 585 studentima i da je ovo 11. generacija zagrebačkih stipendista.

Stipendije su dodijeljene učenicima trećih i četvrtih razreda, a učenici trećih razreda moći će nastaviti koristiti gradsku stipendiju do kraja školovanja pod uvjetom da ovu školsku godinu završe s odličnim uspjehom i da upišu četvrti razred škole za koju im je stipendija i dodijeljena.

Ove školske godine molbu za stipendiranje je podnijelo 156 učenika, a gradsku stipendiju je, umjesto uobičajenih 55, dobilo dvoje više jer su učenici s rednim brojem 55.,56. i 57. imali isti broj bodova.

Kriteriji za utvrđivanje liste kandidata za Stipendiju Grada Zagreba su uspjeh u školovanju, izvanškolski rezultati na državnim i međunarodnim natjecanjima, kao i druge nagrade i priznanja te socijalni status u obitelji kandidata. Nakon završenog školovanja stipendist je dužan raditi na području Grada Zagreba odnosno Republike Hrvatske najmanje onoliko vremena koliko je primao stipendiju.

Pročitajte više