U Pančevu napadnuta četiri Hrvata i dva Srbina koja su ih branila

Foto: PIXSELL

U Pančevu je došlo do ničim izazvanog teškog fizičkog napada na četvero hrvatskih državljana, kao i na dvoje srpskih koji su stali u njihovu obranu, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH.

Kako su pisali srbijanski mediji, četvorica mladića su tog četvrtka u 1:15 u Pančevu, na parkingu u blizini jednog ugostiteljskog objekta, izazivali nacionalnu mržnju tako što su po nacionalnoj osnovi vrijeđali N. K. (38), K. R. (45), M. B. (39) i M. K. (35) koji su državljani Republike Hrvatske iz Zagreba.

Rukama, nogama i remenjem udarali Hrvate i Srbe koji su ih branili

Oni su rukama, nogama i remenima udarali oštećene Hrvate i dvojicu muškaraca iz Srbije koji su im stali u obranu.

Kasnije je privedeno četvero ljudi iz Omoljice, a riječ je o mladićima u dobi između 21 i 23 godina iz Srbije Iz Ministarstva najoštrije osuđuju ovaj čin, koji je bio, kako navode, očito nacionalno i etnički motiviran.

"MVEP očekuje hitnu i jasnu javnu osudu tog napada od strane dužnosnika Republike Srbije, traži žurnu dostavu svih relevantnih informacija vezanih za djelovanje policijskih i pravosudnih tijela Republike Srbije u ovom konkretnom slučaju, te očekuje primjereno kažnjavanje počinitelja", navodi MVEP u svom priopćenju.

Pročitajte više