U petak nakon posjeta Malenice u novoj zgradi požeške kaznionice tamo izbio požar

U petak je u poslijepodnevnim satima u Požegi, u Osječkoj ulici u prostorijama ustanove, uslijed zapaljenja osušene odjeće u bubnju došlo je do požara sušilice koja je u potpunosti izgorjela, izvijestila je jučer požeško-slavonska policija. Kako doznaje portal 034, radilo se o požaru u prostorijama za pranje rublja u požeškoj kaznionici. 

Milijunski projekt

Taj je dan ministar pravosuđa i uprave, Ivan Malenica, boravio u Požegi prigodom svečane prisege polaznika 44. i 45. temeljnog tečaja pravosudne policije te je predstavio milijunski projekt kojim je obnovljena kaznionica u kojoj je izbio požar. Za sada nije poznato je li prostorija u kojoj se pere rublje obnovljena u sklopu tog projekta.

Ministar Malenica istaknuo je kako je to bio velik dan za Požegu, budući da su otvorene i novouređene prostorije Kaznionice u Požegi. Naglasio je kako će se i dalje nastaviti s kontinuiranim ulaganjima u poboljšanje statusa i primanja svih zaposlenih u zatvorskom sustavu.

"Riječ je o investiciji vrijednoj milijun eura koja je samo nastavak onoga što u Požegi radimo već nekoliko godina. Osim toga, moram istaknuti da smo proteklih nekoliko godina značajno poboljšali uvjete rada, materijalna prava i primanja pravosudnih policajaca, a to ćemo učiniti i s novom uredbom koja se trenutačno priprema", rekao je Malenica.

Po završetku svečane prisege, ministar Ivan Malenica obišao je novouređenu zgradu Kaznionice u Požegi uz ravnatelja Zvonimira Penića, zamjenika županice Požeško-slavonske županije Ferdinanda Trohu, gradonačelnika Grada Požege Željka Glavića, upravitelja Kaznionice Zvonimira Leopoldovića te pučku pravobraniteljicu Tenu Šimonović Einwalter. 

Pročitajte više