U Pitomači vozač kamionom proletio kroz policijsku barikadu i uništio dva policijska vozila

NEOPREZNI vozač je sinoć oko 21.40 sati, u centru Pitomače, kamionom proletio kroz policijsku barikadu i uništio dva policijska vozila. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

Kako doznajemo od Josipa Štajdohara, glasnogovornika PU virovitičko-podravske, policija je zatvorila cestu zbog organiziranog okupljanja navijača - "Zeleno-plave noći", na kojoj su, nakon prijenosa utakmice Hrvatska - Njemačka, nastupili brojni glazbenici.

No, policijska barikada nije zasmetala 52-godišnjem L. M., koji je kamionom zagrebačkih registracijskih oznaka, dolazeći iz smjera Kladara, doslovno proletio kroz nju i uletio među automobile. Pritom su policijski automobil marke Golf i motor marke BMW uništeni, a stradao je i još jedan privatni automobil marke Golf. Policajci su nalet neopreznog vozača izbjegli odskakanjem ustranu pa srećom nitko nije ozlijeđen.

Glasnogovornik Štajdohar navodi kako vozač nije bio alkoholiziran pa je riječ jednostavno o neoprezu i prevelikoj brzini. Naime, iako je policija postavila znakove kojima vozače upozorava na to da je cesta zatvorena i da se promet odvija obilazno, vozač znakove za usporavanje nije uočio, a kad se našao pred barikadom, već je bilo prekasno.

I.M.
Foto: Virovitica.net

Pročitajte više