U pljački u Skopju jedan bankovni zaštitar ubijen, dvojica ozlijeđena

JUTROS je u Skopju, dok su zaštitari novac vozili prema trezoru, opljačkan kombi Komercijalne banke. Pritom je jedan zaštitar ubijen, a dvojica su ozlijeđena, javlja Beta.

Maskirani su pljačkaši, prema riječima glasnogovornika makedonskog MUP-a Ive Kotevskog, oko 7.30 sati, ispred hotela Kontinental, na putu prema centru grada, presreli kombi i iz automatskog oružja otvorili vatru na zaštitare, inače zaposlenike Komercijalne banke.

U napadu je poginuo 33-godišnji Marjan Babić iz Skopja, a ozlijeđeni su Velko S. i vozač kombija Aleksandar M. Obojica imaju prostrijeljene udove, no nalaze se van životne opasnosti.

Prema riječima direktora skopske Gradske bolnice Viktora Kamilovskog, ozlijeđeni zaštitari su se sami dovezli u bolnicu kombijem na koji je izvršen napad, a Babić je u tom trenutku već bio mrtav zbog teških ozljeda glave.

Pljačkaši su sa sobom odnijeli gotovo 200 tisuća eura - 11,4 milijuna dinara (oko 185 tisuća eura), 11 tisuća eura i 1.500 dolara. Broj napadača i njihov identitet za sada nisu poznati. Policija intenzivno traga za počiniteljima.

I.M.

Pročitajte više