Kamion zgnječio sudanskog migranta dok je pokušavao prijeći La Manche

Ilustracija: EPA

18-GODIŠNJI sudanski migrant poginuo je jutros u okrugu Marck, blizu Calaisa na francuskome sjeveru, pošto ga je pregazio kamion na koji se pokušao popeti da bi stigao do Engleske.

"Mladić se pokušao popeti na kamion, no spotaknuo se i pao, a vozilo ga je pritom zgnječilo", rekao je AFP-u pouzdani izvor, potvrdivši vijest objavljenu u lokalnom listu Nord Littoral.

Nesreća se dogodila "na izlazu iz benzinske postaje rezervirane za teška teretna vozila", rekao je izvor. Hitna pomoć je intervenirala u 8 sati, a smrt je konstatirana na licu mjesta u 8:45.

Vozač se nije zaustavio

Policijskoj postaji u Calaisu povjerena je provedba istrage "da bi se doznao identitet vozača kamiona i ušlo u trag njegovoj registraciji", s obzirom na to da vozač "možda i nije bio svjestan da je mladić pao, zbog čega se nije zaustavio".

Istrazi će pridonijeti nadzorne snimke.

U petak je život izgubio i jedan migrant koji je pokušao ilegalno stići brodom do Engleske. Policija je izvijestila da je to prva smrt u La Mancheu u 2022. godini.

U potonuću broda 23. studenoga prošle godine poginulo je 27 ljudi. Riječ je o najtežoj migracijskoj tragediji u La Mancheu, na ruti kojom migranti svakodnevno nastoje stići do obala Engleske u svojim krhkim plovilima.

Ovakvi pokušaji prijelaza postali su učestaliji 2018. nakon zatvaranja luke Calais i tunela pod La Manchem, kojima su se migranti koristili skriveni u vozilima nastojeći stići na tlo Velike Britanije nadajući se boljem životu.  

Pročitajte više