U požeškoj kaznionici zatvorenici dijete čuvala žena koja je ubila majku i brata

ZATVORENICA iz požeške kaznionice, koja je tijekom izdržavanja kazne rodila dijete, u zatvoru je dobila pomoćnicu za koju se ispostavilo da je dvostruki ubojica. Mlada Međimurka rodila je šest mjeseci nakon što je pritvorena zbog krađa, a s kćeri je iz kaznionice na slobodu izašla kad je djevojčica imala godinu i pol.

"Poslali su mi tetu. Nisam imala pojma tko je ona sve dok mi žene u krugu nisu rekle da nešto poduzmem jer moje dijete čuva žena koja je ubila svoju majku i brata! Uplašila sam se, nisam se mogla opustiti, nisam znala što učiniti. Ona je noću spavala u sobi s krevetićem, gdje je ležaj i za tetu koja čuva djecu. Ja sam bila u sobi nasuprot. Nisam mogla usnuti, dolazila sam pokraj kćerina krevetića i sjedila, a ona me tjerala, govorila da ne mogu tu biti. A ja sam se samo bojala za svoje dijete, a njoj nisam smetala jer nisam ni pričala ni palila svjetlo. I baš u to vrijeme na televiziji, u Istrazi, napravili su rekonstrukciju zločina koji je napravila pa smo to svi mogli vidjeti", ispričala je bivša zatvorenica Večernjem listu, dodajući kako joj nije jasno zašto nije dobila drugu ženu za ispomoć, a ne baš osuđenu za tako teško kazneno djelo.

S dadiljom, koja se u čuvanju djece izmjenjivala s drugom osuđenicom, jednom se i sukobila: "Tvrdila je da joj druga teta nije presvukla krevet, a posteljina je bila čista. Rekla sam joj, držeći dijete u rukama, da me pusti, a ona je za mnom išla najprije u previjalište pa u dnevni boravak, gdje mi je isključila televizor. Zapovjednici sam kazala da mi ne da mira, a ona je uzvratila da lažem, uhvatila me za majicu i pitala hoću li da me ispljuska. Bojala sam se".

Pročitajte više