U promet puštena obnovljena dionica Podravske magistrale

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

OBNOVLJENA dionica državne ceste DC 34 (Podravska magistrala) duga 4,1 kilometar od Podravske Moslavine do Gezinaca, puštena je u promet danas u sklopu Dana općine Podravske Moslavine.

Riječ je o jednoj od najkritičnijih dionica Podravske magistrale koja je određena kao prioritet za obnovu. Radovi su počeli 30. studenoga prošle godine, a Hrvatske ceste u obnovu su uložile 10 milijuna kuna.

Proširena za više od metar

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je kako bi se u idućih nekoliko godina trebala obnoviti cijela trasa podravske magistrale od Osijeka do Virovitičko-podravske županije. Podsjetio je da je raspisan natječaj za izgradnju obilaznice kod Petrijevaca, na valpovačkom području, u vrijednosti od 50 milijuna kuna, koja će se najvećim dijelom financirati iz EU fondova, a planira se obnoviti i cesta Osijek - Erdut.

Dožupan Goran Ivanović istaknuo je važnost obnove te dionice budući da je Podravska magistrala prometna "žila kucavica" u županiji dok se međunarodni prometni 5C koridor, kako je rekao, "ne stavi u punu funkciju". Dodao je kako je cesta sada obnovljena po standardu kakav trebaju imati takve prometnice, to jest da je proširena sa šest metara na 7,1 metar, što jamči veću sigurnost.

Općinski načelnik Zdravko Šimara podupro je obnovu te dionice te podsjetio kako se upravo na tom dijelu u ožujku ove godine dogodila teška prometna nesreća u kojoj su poginule tri osobe.

Pročitajte više