U prometnoj nesreći kod Velike Kopanice poginuo 19-godišnjak

JUTROS se u 6.25 na državnoj cesti D7, između Velike Kopanice i Vrpolja, dogodila teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, a pet ih je ozlijeđeno, doznajemo iz PU brodsko-posavske.

Kako doznajemo od glasnogovornice PU brodsko-posavske Kate Nuić, u nesreći je smrtno stradao 19-godišnji Milan Tomić, inače bosanskohercegovački državljanin koji od 15. siječnja ove godine ima prijavljeno prebivalište u Hrvatskoj.

Tomić je upravljajući osobnim vozilom marke Golf krenuo pretjecati autobus te se pritom izravno sudario sa Opel Astrom mađarskih registracijskih oznaka koja je naišla iz suprotnog smjera, a kojom je upravljao 23-godišnji mađarski državljanin D.K., rekla je za Index glasnogovornica Nuić.

U Opel Astri se osim vozača nalazilo još četvero mađarskih državljana. Svih petero Mađara je u nesreći zadobilo ozlijede, a od toga ih je, prema dosadašnjim informacijama, dvoje lakše ozlijeđeno.

Nesreća se dogodila oko kilometar i pol sjeverno od mjesta Velika Kopanica.

HAK je izvijestio kako je zbog nesreće do 10.30 sati dionica D7 od Velike Kopanice do Vrpolja bila zatvorena za sav promet. Promet je tekao obilazno cestom Donji Andrijevci-Divoševci.

Promet na većini hrvatskih prometnica je srednje gust

Na većini cesta promet je srednje gust. Pojačan je na gradskim prometnicama i obilaznicama. Zastoji su tijekom dana mogući duž Jadranske magistrale (D8) i Istarskog ipsilona u blizini turističkih središta, izvijestio je HAK jutros u 8 sati.

Pojačan je ulaz osobnih vozila na GP Metković. Na ostalim graničnim prijelazima promet je rijedak. Trajekti plove prema redu plovidbe. 

Zbog radova na istočnom ulazu u Ploče, na Jadranskoj magistrali (D8), promet se povremeno prekida na 15-20 minuta (u 6,45; 11,30; 13; 16,30; 18,30; 19,30; 21,45; 23,30; 2,30 i 4,30 sati).

I.M.

Pročitajte više