U prvim danima nove godine rođene tri bebe u Orašju

NA ODJELU ginekologije županijske Opće bolnice u Orašju rođene su u prvim danima nove godine tri bebe, objavljeno je u dežurnoj službi bolnice.

Sretni roditelji su iz Domaljevca, Grebnica i Odžaka. Tijekom dana bebe je obišao oraški općinski načelnik Ilija Vukić. Svakoj bebi darovao je 100,00 KM, a majkama po ružu.

"Prošle je godine na odjelu ginekologije rođeno 271 beba. Odradili smo veliki posao u jednoj maloj bolnici. Na odjelu rade dva specijalista ginekologa i sedam babica-rodilja", kazao je dr. Amer Hamamdžić.

"Izveli smo više 130 velikih ginekoloških operacija i još veći broj manjih zahvata. Pregledano je više od 3.500 žena, a više od 1.500 je registriranih pregleda na ultrazvučnom aparatu. Ove se godine sa specijalizacije u Zagrebu vraća jedan ginekolog, a 2005. godine očekujemo upošljavanje još jednog ginekologa", kazao je dr. Hamamdžić. On očekuje da će se tek s četiri ginekologa moći posao raditi još kvalitetnije. Dr. Hamamdžić očekuje da će se proširiti kapaciteti bolnice, a samim tim i ginekološkog odjela.

Pročitajte više