Likvidirao suprugu hicem u glavu pa sebi pokušao oduzeti život

Foto: Dragan Miljuš/Index

50-GODIŠNJA Marica Č. nađena je jutros mrtva za volanom kombija Mercedes u Ulici Hrvatske mornarice, kraj kućnog broja 32, u blizini Pomorske škole u Splitu, svega stotinjak metara od poljudskog stadiona.

Glava joj je prostrijeljena hicem iz neposredne blizine. Kraj kombija je pronađen njezin suprug 49-godišnji Boris Č. U ruci je imao jurišnu pušku Zagi. Teško je ranjen hicem u glavu. Prebačen je u splitsku bolnicu. Stanje mu je teško, a prognoze neizvjesne.

Pucnji su se začuli oko 4 sata. Stanari obližnjih zgrada čuli su povišene glasove, a potom i rafal te nekoliko pojedinačnih hitaca.

"Mi smo oko 4:20 zaprimili dojavu o pucnjavi u Ulici Hrvatske mornarice. Čim su došli na teren, policijski su službenici u kombiju su zatekli mrtvu žensku osobu, dok je pored kombija ležao ozlijeđen muškarac koji je također ozlijeđen vatrenim oružjem. Prevezen je u bolnicu u Split i tamo još uvijek traje liječnička obrada. O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo i oni će rukovoditi očevidom", rekli su nam jutros u splitskoj policiji.

Ubio ženu pa pokušao samoubojstvo

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Policija je na mjestu događaja obavila očevid, kojim je rukovodio zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu. U kombiju su pronađeni izlisti poziva mobitela i obiteljske fotografije. Čini se da je potezanju oružja prethodila bučna rasprava supružnika. Marica se odselila od Borisa prije nekoliko mjeseci, no on ju je i dalje proganjao te sumnjičio za nevjeru. Ubojstvo se dogodilo ispred zgrade u kojoj je živjela Marica, inače, vlasnica obrta te radi na splitskoj tržnici. Kako se čini, suprug ju je sačekao dok se spremala otići na posao. Kombi je bio pun voća i povrća.

Boris je divljajući ispraznio cijeli okvir, a suprugu je likvidirao jednim hicem u glavu. Pucao je sa suvozačkog mjesta, pretpostavlja se kada je Marica htjela pobjeći. Sebi je mislio presuditi posljednjim metkom, no ruka mu je zadrhtala u presudnom trenutku.

Bračne trzavice dovele su prije tri mjeseca Borisa pred prekršajnog suca. Ženi je izbacio stvari iz stana. Prijavljen je zbog obiteljskog nasilja, no pušten je na slobodu nakon saslušanja. Kažnjen je s tisuću kuna, a na takvu sankciju nije imala primjedbi ni njegova supruga.


Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

 

Pročitajte više