U Puli dosad hospitalizirano skoro 2000 covid-bolesnika: "Oporavak je za neke dug"

Foto: Hina

ISTARSKI župan Boris Miletić posjetio je u srijedu pulsku bolnicu, gdje se sastao s voditeljima i glavnim medicinskim sestrama Odjela infektologije i covid-jedinica, koji su ga upoznali s teškim radom zaposlenika koji gotovo dvije godine liječe oboljele od covida-19.

Kako je tom prigodom rečeno, do sada je hospitalizirano gotovo dvije tisuće ljudi, a oporavak je za mnogobrojne pacijente dugotrajan, od šest do osam mjeseci, čak i dulje.

"Intencija je bila posjetiti djelatnike, dati im veliku zahvalu i pružiti im ljudsku toplinu jer znamo koliko su opterećeni. Istarska županija, kao osnivač Opće bolnice Pula, nastoji osigurati sve potrebno kako bi bolnica funkcionirala u materijalnom smislu. Svi skupa možemo biti ponosni na novu bolničku zgradu i na modernu opremu, ali ključ su svega, pa tako i u zdravstvu, ljudi", rekao je župan Miletić.

Ponovo je pozvao građane koji se još nisu cijepili da to učine.

"Kad čujete te ljudske sudbine, tragedije, pa kad čujete koliko su opterećeni djelatnici koji rade na Odjelu infektologije i covid-jedinicama, bude izuzetno teško, a pogotovo kad vam kažu da svega ovog ne bi bilo da je bila veća procijepljenost stanovništva", rekao je Miletić

Zamjenik ravnateljice pulske bolnice dr. Ivica Fedel zahvalio je županu na dolasku i potpori te ga je izvijestio o trenutačnom stanju i daljnjim planovima u vezi s organizacijom rada. U sljedeća dva dana Odjel infektologije i covid-jedinice preselit će se u novu zgradu, a Respiracijski centar, koji je već u novom dijelu zgrade, tu će i ostati.

Pročitajte više