U "sačekuši" u Tivtu namlaćen i opljačkan hrvatski navijač

U TIVTU u Crnoj Gori jučer oko 7.30 sati pred ulazom u svoju kuću u centru grada namlaćen je i opljačkan 22-godišnji Ante Žuvela koji je na sebi imao tipična obilježja navijača hrvatske reprezentacije. Žuvela se vratio iz Splita gdje je s ostalim navijačima iz Tivta organizirano gledao utakmicu između Hrvatske i Španjolske, kada su ga pred kućnim pragom zaskočila tri muškarca, istukla ga te mu uzela transparente, pišu crnogorske Vijesti.

"Put je bio gotovo savršen, putovali smo autobusom i nismo imali nikakvih problema ni kod nas ni u Hrvatskoj. Grupa navijača se vratila jučer ujutro i iskrcali smo se na stanici u centru grada, odakle smo krenuli kući", ispričao je listu predsjednik udruge Hrvatski dom 1893. Nikola Dončić, ujedno i član jedine hrvatske stranke u crnogorskom parlamentu - Hrvatske građanske inicijative (HGI).

Nadalje je ispričao kako su Žuvelu, koji je u rukama nosio vreću s transparentima “Tivat-Boka Kotorska” i “Torcida -Tivat” sačekala trojica mladića koji su ga nekoliko minuta maltretirali i omalovažavali. Nakon nekoliko pljuski, pišu Vijesti, napasnici su pobjegli.

Smatra kako su trojica napadača čekala da Žuvela ostane sam, s obzirom da se iz autobusa iskrcalo dvadesetak mladića uglavnom u navijačkim dresovima s hrvatskim obilježjima. Slučaj je prijavljen policiji te HGI-ju, a u tivatskoj policiji tvrde da su cijeli dan radili na utvrđivanju identiteta trojice nasilnika. U "najvećoj općini u Crnoj Gori", Tivtu, živi oko 20 posto Hrvata.

A.B. 
Foto: Pixsell

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.