U redakciju Nacionala stigla prijeteća poruka

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Redakcija tjednika Nacional potvrdila je kako je u ponedjeljak, 20. svibnja, zaprimila prijeteću poruku o napadu na novinare zbog čega je redakcija o tome službeno izvijestila ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i predala prijavu policijskim istražiteljima.

U poruci koja je stigla u jutarnjim satima, s vidljivog broja mobitela, bile su izrijekom navedene izravne prijetnje novinarima Nacionala, u kojima je jasno naznačena poveznica sa stravičnim atentatom na bivšeg vlasnika Nacionala Ivu Pukanića i njegova bliskog suradnika Niku Franjića.

Poruka bez dijakritičkih znakova

Nacional je prenio i autentični sadržaj poruke koja je, kako ističu, poslana bez dijakritičkih znakova:

"Vi i vama slicni ste izvršili atentat na premjera Fica pisuci poluistine, lazi i huskajuci protiv ljudi koji obavljaju svoj posao kako bi ste zgrtali novac. Vas trostruki dousnik je to platio glavom, a uskoro ce i svi urednici iz 'osovine zla'. Cekamo trenutak da vas sto vise uhvatimo zajedno da ne trosimo eksploziv za samo jednog strvinara. Ljesinari koji prezive ce poceti pisati istinu i samo istinu, a ne lagati, izmisljati i pisati po narudzbi da samo zgrcu novac. Pratimo vas i vise od dvojice bit ce uspijeh, pa napisite oporuke…."

Obavijest o prijetnji Nacionalu objavljena je i kao news alert na stranici Mapping media freedom Europskog centra za novinarske i medijske slobode (ECPMF), a u redakciji Nacionala potvrdili su da su sve dostupne podatke o prijetnji predali putem službene prijave na postupanje policiji.

Pročitajte više