U Rovinju pokušao unajmiti stan. Uplatio stanarinu pa shvatio da je prevaren

Fotografija ne prikazuje događaje iz teksta. Ilustracija: Marko Lukunic/PIXSELL

Rovinjska je policija u petak zaprimila prijavu o prevari čija je žrtva bio 29-godišnjak koji je prilikom pokušaja najma stana oštećen za više stotina eura.

Muškarac je pronašao oglas na jednoj društvenoj mreži, a nakon toga je s nepoznatom osobom dogovorio uvjete te mu uplatio predujam, kao i prvu ratu najma.

Kako nakon uplate 29-godišnjak više nije mogao stupiti u kontakt s tom istom osobom shvatio da se radi o prevari.

Policija poduzima daljnje mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti i počinitelja kaznenog djela prevare, objavila je PU istarska.

"Razmislite biste li taj iznos dali osobi na cesti"

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj.

"Dobro je provjeriti putem otvorenih izvora tko je vlasnik stana i je li to osoba koja ga oglašava. Ako ste u mogućnosti, osobno ili putem osobe od povjerenja, probajte provjeriti na samoj adresi iznajmljuje li se stan koji vas zanima. Preporuka je da ne šaljete novac nikome koga ne poznajete i razmislite biste li taj isti iznos novca dali nepoznatoj osobi koju sretnete na cesti", piše policija.

U slučaju da ste oštećeni kaznenim djelom ili posumnjate u mogućnost počinjenja kaznenog djela, obavijestite policiju na broj 192.

Pročitajte više