U Rusiji novi rekordni broj novozaraženih i umrlih, Putin: Situacija je vrlo teška

Foto: EPA

BROJ slučajeva zaraze u Rusiji približio se 100.000 nakon što je u srijedu potvrđen 5841 novozaraženi, objavile su tamošnje vlasti. To je novi dnevni rekord, kao i broj umrlih u odnosu na jučer - 108.

Zemlja s najvećim teritorijem na svijetu u karanteni je od kraja ožujka kad je Vladimir Putin zabranio većinu javnog okupljanja. U ovom tjednu Rusija je prestigla Kinu i Iran po broju potvrđenih slučajeva koronavirusa. To znači da je Rusija sada osma država u svijetu po broju potvrđenih bolesnika od covida-19.

No broj umrlih i dalje je relativno nizak u odnosu na ostale svjetske države. Ukupno je dosad preminulo 972 ljudi. U proteklim danima, međutim, Rusija bilježi rekordne brojeve novozaraženih i umrlih na dnevnoj razini. 

Putin: Situacija je vrlo teška

Rusija je trenutno u petom tjednu karantene, a ekonomiju je smanjila za četiri do šest posto, prema podacima centralne banke.

Putin se obratio javnosti u utorak putem televizije te je istaknuo da će mjere karantene protiv koronavirusa biti na snazi iduća dva tjedna. Upozorio je da je vrhunac epidemije još uvijek ispred njih te da nije dostignut.

"Situacija je vrlo teška", rekao je Putin.

"Suočavamo se s novom i možda najintenzivnijom fazom u borbi protiv ove epidemije", dovršio je. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više