U Rusiji pedofil oteo sedmogodišnjaka, specijalci ga spasili 52 dana nakon nestanka

Screenshot: YouTube

SEDMOGODIŠNJI dječak u Rusiji spašen je 52 dana nakon otmice. 

Naime, američki službenici naišli su na informaciju o dječaku Savelyju Rogovtsevu na dark webu. Informaciju su dojavili Interpolu, a Interpol ruskim specijalcima.

Specijalci su tijekom noći upali u skrovište gdje je bio zatočeni dječak i brusilicom su odvalili metalna vrata. Na snimci se vidi i kako specijalci drže muškarca kojeg su srušili na pod, a nakon toga ulaze u drugu prostoriju gdje je bio oteti dječak.

Dječak je spašen nakon 52 dana zatočeništva, a oteo ga je 26-godišnji pedofil Dmitrij Kopilov. Njegova kuća udaljena je oko 14 kilometara od kuće dječaka odakle je nestao 28. rujna. Otet je kad se vraćao kući iz škole u ruskom selu Gorkim. 

"Ovo je čudo i priča sa sretnim završetkom. Dječaku sada treba snažna psihološka pomoć. Moramo raditi s djetetom i potrebna mu je obiteljska ljubav", rekao je regionalni dječji pravobranitelj za djecu Gennady Prokhorichev dodavši kako je dječak u procesu intenzivne terapije. 

Navodno ga nije silovao jer je čekao da dostigne određenu dob

Pukovnica Irina Volk iz ruskog ministarstva unutarnjih poslova rekla je da su dojavu o dječaku dobili od stranih kolega putem Interpolovih kanala. 

"Iz objava na dark webu postalo je jasno gdje se dječak nalazi", rekla je Volk. 

Policijski službenici navode kako je zlostavljao dječaka, ali ga navodno nije silovao jer je za to, kako kažu, čekao određenu dob. 

Pročitajte više