U SAD-u pucao po učenicima ispred škole, profesor matematike svladao napadača

BRUCO Strongeagle Eastwood je 32-godišnji bivši učenik škole Deer Creek u Littletonu u Coloradu, koji je u utorak oko 15 sati s parkirališta ispred škole iz lovačke puške počeo pucati prema učenicima koji su izlazili iz škole. Muškarac je tako ranio dvoje učenika. Djevojka koju je ranio zaradila je lakše ozljede, dok se drugi učenik nalazi u bolnici u kritičnom stanju.

Nakon što je muškarac počeo pucati prema učenicima, dežurni profesor koji se nalazio ispred škole nasrnuo je na njega i svladao ga uz pomoć drugog profesora. Profesori su mu uspjeli oteti oružje i predati ga policiji. Profesor matematike i trener David Benke nakon ovog pothvata postao je omiljen među učenicima, čak postoji i Facebook grupa koja veliča njegov čin. Benke je, naime, prošao obuku za slučaj napada u školi po uzoru na masakr u školi Columbine.

Profesor je uočio napadača i bez puno razmišljanja krenuo prema njemu. Prepričava da je napadača tijekom fizičkog obračuna upitao zašto to čini, ali nije dobio razumljiv odgovor. Prema iskazu oca napadača, on je u zadnje vrijeme čuo glasove u glavi i nije bio pri sebi, tako da ga ne čudi njegov čin.

Pročitajte više