U SAD-u smaknut ubojica. Prerezao je vrat curici, a pred smrt je zahvalio Isusu

Foto: Death Penalty Information Center

SAVEZNA američka država Alabama pogubila je u četvrtak navečer 41-godišnjeg Michaela Brandona Samru koji je osuđen na smrt zbog ubojstva četiri osobe 1997. godine, javlja CBS news.

Samra i njegov prijatelj Mark Duke osuđeni su za ubojstvo Dukeovog oca, očeve djevojke i njene dvije kćeri. Dukeovog oca i njegovu djevojku su ustrijelili, a djevojčicama su prerezali grkljan.  

Prema optužnici, Duke je isplanirao ubojstva jer se ljutio na oca zbog toga što mu on nije dopuštao da koristi njegov kamionet.

Glavni krivac bez smrtne kazne

I Duke i Samra prvo su osuđeni na smrt, no Dukeova je kazna promijenjena jer je u vrijeme ubojstva imao samo 16 godina, dok je Samra tada imao 19. Vrhovni sud je kasnije zabranio pogubljenje zatvorenika koji su u vrijeme počinjenog zločina bili mlađi od 18 godina.

Samra je predao zahtjev za odgodu izvršenja smrtne kazne jer je smatrao da je manje odgovoran za ubojstva od njegovog prijatelja Dukea, no njegov zahtjev je odbijen.

Stravična ubojstva

Prema sudskim dokumentima, Mark Duke upucao je oca u glavu, a njegov prijatelj Samra ustrijelio je očevu djevojku. Ona je preživjela prvi napad i pobjegla u kupaonu, gdje ju je Duke ponovno upucao.

Duke je zatim nožem prerezao grkljan njenoj 6-godišnjoj kćeri, a Samra sedmogodišnjoj.

Zahvalio je Isusu

Samra je u državnom zatvoru u Atmoreu primio smrtonosnu injekciju i proglašen je mrtvim u 19:33 po lokalnom vremenu.

U svojoj posljednjoj izjavi Samra je zahvalio Isusu.

"Htio bih zahvaliti Isusu za sve što je učinio za mene. Amen", rekao je Samra pred smrt.

Nakon što je primio smrtonosni koktel, Samra se umirio. Nekoliko puta je duboko udahnuo, a glava mu se blago pomaknula. Tada je jedan službenik provjerio je li još uvijek pri svijesti.

Nekoliko sati prije izvršenja smrtne kazne Samra se susreo s prijateljima i svećenikom, a u srijedu je posljednji put telefonom razgovarao sa svojim ocem.

Pročitajte više