U Šarengradu uprizorene žive jaslice

U MJESTU Šarengradu na iločkom području večeras su pred blagdan Bogojavljenja ili Sveta tri kralja uprizorene "žive jaslice".

Događaj Isusova rođenja u svetoj noći uprizorili su štićenici Zajednice Cenacolo, koja u bivšem karmelićanskom samostanu u Šarengradu djeluje gotovo dvije godine.

Za mjesto uprizorenja Isusova rođenja odabran je prostor ispred šarengradske župne crkve sv. Petra i Pavla. Improvizirane kućice u kojima su smještene radionice i svratište trebali su posjetiteljima dočarati Betlehem u vrijeme Isusova rođenja.

"Uprizorenjem Isusova rođenja željeli smo poručiti kako ne smijemo biti dio onoga što je bio Betlehem, u kojemu za Josipa i Mariju nije bilo prenoćišta", kaže Domagoj Draženović iz Zajednice Cenacolo. Dodao je kako je današnji čovjek previše okrenut sebi, a ljudi počesto jedni drugima okreću leđa, što dovodi do čovjekove otuđenosti.

U Zajednici Cenacollo u Šarengradu, po Draženovićevim riječima, trenutačno se nalazi 37 štićenika mnogobrojnih narodnosti.

"U Zajednicu ne primamo samo bivše ovisnike o drogama, alkoholu ili drugim porocima, kako se to često smatra u javnosti, nego i sve one koji imaju poteškoća u traženju smisla u životu", napomenuo je Domagoj Draženović. Podsjetio je kako je Zajednica Cenacolo u Šarengradu tek jedna od 50-ak istoimenih bratovština od kojih se najveći broj nalazi u Europi.

(Hina) žd mć

Pročitajte više