U šest mjeseci zbog kamera policija napisala preko 7000 kazni - i to u samo jednoj županiji

Foto: 123rf

U NEŠTO više od šest mjeseci u protekloj godini, koliko su na cestama u Karlovačkoj županiji vozače snimale i statične kamere, policija je putem snimki naplatila čak 7.076 kazni zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, piše Kaportal. Samo u siječnju 2017. godine, zahvaljujući kamerama dolijalo je 354 vozača koji su u njezinom vidokrugu malo jače stiskali papučicu gasa.

No kamera bilježi sve, pa njezinom objektivu ne promaknu niti drugi prekršaji koje čine nesavjesni vozači.

Naime, od 15. lipnja otkad je postavljen sustav kamera, utvrđeno je i 299 prekršaja nepropisnog pretjecanja, 5 prekršaja nekorištenja putnih svjetala na vozilu, 5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu te 2 prekršaja isteka važenja prometne dozvole za više od 15 dana.

No, policija nije željela otkriti koliko je novca na ovaj način uplaćeno.

"Što se tiče novčanog iznosa naplaćenih kazni od ovih prekršaja, nismo u mogućnosti isto iskazati iz razloga što se radi o raznim modalitetima plaćanja, a sukladno odredbama Prekršajnog zakona", kažu u policiji.

Kod nekih vozača kamere su pak toliko omražene da su ih čak i oštetili. Oštećenja kućišta kamera zabilježena su u dva navrata i to na području Karlovca i Slunja, no policija ne navodi jesu li možda kamere snimile i one koji su ih pokušali devastirati.

Pročitajte više